Комплексна съдебна психолого-психиатрична експертиза ще бъде направена за първи път на полицая Венцислав Караджов. Както БЛИЦ съобщи ченгето от „Икономическа полиция” е обвинено в екзекуцията на майка си и баща си. До момента Караджов категорично отрича да има общо с двойното убийство, но засега е единственият обвиняем за случая, който потресе страната.
В съдебна зала стана ясно, че все още не са били преглеждани от експерти електронните устройства и плейстейшъна на сина на Караджов – 15-годишният Алекс. В този момент те са обект на експертиза, уточни наблюдаващият прокурор Стефани Черешарова.

Държавното обвинение заяви, че във видео файл на лаптопа на Караджов има запис, в който майка му Цветанка заявява 4 пъти, че Венцислав е заплашвал да разстреля баща си.

Адвокатката на обвиняемия Зоя Тошкова обаче уточни, че Караджов 4 пъти е отговорил: „Майко, защо лъжеш?”. Полицаят заяви, че е тероризиран и тормозен в ареста.

„Оклеветиха ме, гаврят се с мен, нямам думи с каква низост се отнасят към мен органите на разследването. Вече 10 месеца ме държат в ареста. С тези темпове на разследването сигурно ще посрещна 60-ия си рожден ден там”, каза Караджов.
Днес беше поредното обжалване на мярката на Венцислав Караджов. Съдът отново го остави в ареста. Той има право да обжалва в 3 дневен срок.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!