Ето ви малко статистика за сравнението между Covid-19 (а.к.а "грипчето") и обикновения грип…  Само да добавя, че всички данни за смъртността, заболеваемостта и пораженията (най-вероятно увредени организми до живот при немалко хора) от COVID-19 са до огромна степен занижени според огромна част от научния елит.

Това пише в профила си Петър Велков. 

И всички изводи за тях са при безпрецедентни мерки за ограничаване разпространението на Ковид… без мерките данните щяха да са в пъти по-високи….

Масачузетският технологичен институт (MIT) в Кеймбридж, още през юни, анализиращ данните за тестване на COVID-19 от 84 страни, показват, че глобалните инфекции са били 12 пъти по-високи, а смъртността с 50% по-висока от официално съобщените.

Благодаря на Андрей Ненов за данните: “Няколко познати, както и неспирната медийна мангъровщина, ме провокираха, да направя ето тази графика.

Може да сравните още COVID19 със сезонна настинка, или грипче, лекувано с чайчета. Маските и дистанцията спасяват живот. Някои ще го разберат чак, когато почука на вратата им.“

П.П. Около 1200-1400 годишно е смъртността от всички пневмонии у нас. Не само от грип, от грип са в пъти по-малко...  

 

ФейсбукФейсбук