Жестока катастрофа, станала вчера на магистрала „Тракия“ взе жертва. Загиналият е от смолянско село. 28-годишният мъж оставя бебе пеленаче и млада вдовица. Детенцето му се родило съвсем наскоро.

БЛИЦ припомня, че инцидентът стана на 62-ия километър на аутобана в платното по посока София. 

Още вчера се появи информация, че мъжъте управлявал автомобила си „Мерцедес“ с много висока скорост - над 150 километра в час, и именно това е довело до фаталната трагедия. Това е основната версия за катастрофата, по която работят от полицията в Пазарджик.

Читател на БЛИЦ обаче се свърза с медията ни, за да разкаже какво точно се случва на аутобана в този участък.

„Вчера пътувах точно по същото време, когато е станала катастрофата. Минах от там, където момчето е починало. Аз също карам „Мерцедес“ – голям, як и стабилен джип.

Точно на завоя, където е станала катастрофата, и моята кола поднесе“, споделя Атанас Апостолов.

Мъжът, който е от Ямбол, е категоричен, че не високата скорост е причината за вчерашната смъртоносна катастрофа, а това, че в лявата лента на аутобана, точно на завоя, винаги щом вали дъжд се събира вода.

„Това не е път, а истински гьон. Ужасно е за шофиране. И моята кола поднесе вчера на същия участък. Имаше и ТИР. По чудо се спасихме. Аз обаче имах късмет, а горкото момче не“, споделя Апостол Апостолов.

Трагедията е огромна! Загиналият в касапницата на "Тракия" оставя бебенце - сираче

Той е категоричен, че не само т. нар. „аквапланинг“ е виновен за смъртта на 28-годишния мъж, а това, че винаги при дъжд се събира голямо количество вона в тази отсечка на магистралата и никои не взема мерки срещу случващото се.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

На [email protected] БЛИЦ очаква новини, снимки и видео от своите читатели в цяла България и по света