Нека ми чупят краката и главата, няма да им се дам на бандитите! Това заявява в интервю за утрешния брой на в. "Труд" шефът на Ботевградската болница д-р Филип Филев, който бе зверски пребит преди десет дни в двора на здравното заведение.
Хирургът, изпаднал в безсъзнание, незабавно беше пренесен тогава в столичната болница "Царица Йоанна" с фрактура на черепа и челюстта, счупени на няколко места крака и наранявания по тялото. Животът му беше спасен благодарение на спешните операции.

От два дни д-р Филев вече ходи на работа, по-скоро наместват инвалидната му количка до бюрото му. Още не може да оперира, не е в състояние да стъпи на краката си.

Боли ме, вдигам температура, но не мога да си позволя лукса да не идвам на работа. Чакат ме куп неотложни ангажименти, споделя още медикът. Той съобщава, че още няма заподозрени за побоя над него. Ако до определен срок не бъдат открити, папките сигурно ще отидат към дело.
Държава, в която се допуска побой на лекари, не е никаква държава. Аз съм хирург и 30 години съм спасявал живота на пациентите. Но слободията у нас, липсата на всякакво уважение от правосъдието и Бога доведе до тези безобразия. Какъвто и да е мотивът за нечие недоволство, може ли да се чупи главата на лекар. Не съм в състояние да се храня. Потрошени са и двата ми крака. В единия сложиха пирон и метална платка с винтове, на другия е счупен пищяла.

Видях нападателите, но не мога да ги разпозная. Бях се навел до колата, когато получих силен удар в дясната ломбална област. Изправяйки се, забелязах сянка. Инстинктивно вдигнах ръка да се предпазя. Благодарение на това ударът към главата ми мина през нея и се спасих, казва Филев.
Той предполага, че нападателите може да са от недоволните, които е съкратил или някой с настъпен интерес при продажбата на корпус от болницата. /БЛИЦ