Писателят д-р Любомир Канов написа поредния си гневен пост, а повод е езика на омразата и най-вече липсата на каквато и да е било цензура в Холивуд, където има явна пропаганда за насилие, омраза и убийства. 

"Назидават нас, Америка, даже цялото човечество как да разговаряме помежду си, какво е позволено да се каже, какво е език на омразата, какви възгледи е позволено да имаме, как да бъдем добри и да уважаваме всяка патология, въведена в норма.

Туитър, Фейсбук, Гугъл. Узурпация на съдийска длъжност над всички хора какво могат да кажат, какво не и как да го кажат. Всичко в името на човека! Поели са защитата му от лошите, крайните десни екстремисти, расистите човекомразци, неукротимите насилници на жени и на хора с неустановена сексуалност. Спасяват го от езика на насилието, от призоваване към саморазправа, от изказване на неправилни думи...

Междувременно повече от 60 години разгулът на насилието, на вулгарността, на хиперсексуализирането, на кръвопролитието по екраните на Холивуд, на безбройните брутални филми, на лесните убийства на хора, сякаш това е детска игра, десензитацият спрямо жестокостта и обезценяването на човешкия живот и то безогледно пред очите на милиони деца изложени на всичко това без никаква цензура освен мекото предупреждение “не се препоръчва за лица под еди-каква си възраст”...

Как не се яви поне един доблестен левичарски моралист да цензурира Холивуд, който освен всичко друго разврати и самият процес на правене на качествени филми и унищожи изкуството в киното доколкото го имаше преди ерата на неговата доминация? Защо никой не се осмели да се противопостави политическата му коректност, на левичарската му идеология и на потискането на всички гласове на несъгласие? Освен може би Клинт Ийстуъд, Мел Гибсън?

Впрочем Мел Гибсън беше надлежно разфасован и всеки знае защо, но си мълчи удобно седнал в салона на конформизма и послушанието, следвайки правилната културна парадигма. Беше обвинен в домашно насилие именно от фабриката за екранно насилие, наречена Холивуд, остракиран от тях и надлежно подгонен от съответните левичарски съдии, за които източник на насилие и виновник за всичко е само и единствено белият хетеросексуален мъж и наличието на тестостерон. Докато печелеха милиарди с филми изцяло базирани на насилието, стрелбата, автомобилните катастрофи и юмручните боеве.

Защо ли никой не пита холивудските олигарси защо пропагандират насилие, омраза, убийства, промискуитет, съчетани с удивително неправдоподобни образи на вечно праведни и добри черни хора, тъпи бели глупаци, зли свещеници, двусмислени папи, корумпирани президенти и пр и пр? Отговорът оставам на всеки, който е в състояние да долови тази аномалия. Впрочем, достатъчно е човек да се вгледа в събирателният образ на Харви Уайнстийн и в политическите лидери вляво. Think about it!", пише писателят в профила си в социалните мрежи.