"Когато се комбинират медикаменти, които имат дразнещ ефект по отношение на стомашната лигавица, биха могли да настъпят внезапни и тежки кървенета от стомашно-чревния тракт".

За това предупреди в ефира на Нова телевизия общопрактикуващият лекар и член на УС на Български лекарски съюз д-р Гергана Николова.

Тя подчерта, че тези кървенета могат да бъдат животозастрашаващи.

"Има комбинация от медикаменти, която не може да бъде допускана. Има и такива, които не могат да се изписват за определен пациент. Терапията е изкуство, не е просто събиране на 15 медикамента. 

Ширят се най-различни безумни комбинации в интернет. Взимат се тежки комбинации с медикаменти, които не са на първа линия и не се предписват за леките, а дори и за средните случаи на коронавирус. 

В страха си хората го правят, но апелираме и алармираме да внимавате, защото лекувайки се от коронавирус, може да направите сериозен проблем със стомашно-чревния тракт - да изкърви една язва, да си направите проблем по отношение дейността на сърцето, да увредите необратимо черния дроб, да натоварите сериозно бъбреците, така че не предписвайте сами на себе си терапия и не вярвайте на всичко, което прочетете в интернет.