Д-р Петър Бодуров е ветеринарен лекар. Роден е на 13 май 1948 г. в Малко Търново. Активен общественик и един от основателите на СДС в Бургас. Преди години успява да се запознае с пророчицата Ванга и после често се среща с нея. „Най-добрият певец сред конските доктори и най-добрият доктор сред звездите на естрадата”, казва за него актьорът Георги Парцалев. Пред „ШОУ” д-р Бодуров си спомня за срещите със светицата от Петрич.
Годината е 1993-та. Предприятията все още са държавни и се продават за жълти стотинки. Милиони са  докарани до просешка тояга. Колеги агитират доктора да се яви на конкурс за директор на Месокомбината в морския град. Той обаче бяга като дявол от тамян. Предприятието е сринато – има 200 млн. лв. дългове... 

Един ден телефонът му звъни настоятелно. Обажда му се д-р Димитър Наполеонов - най-близкият човек на петричката пророчица: „Леля Ванга иска да разговаря с Вас: „Това място за теб е отредено и щеш - не щеш – трябва да го заемеш”, наредила пророчицата. „Няма да ти бъде леко,

ще си навлечеш много проблеми, може и да се разболееш

защото всички банки са затворени за Месокомбината”.  Петър Бодуров я послушал и приел поста.

Оказало се, че този първи разговор по телефона на бургаския доктор със сляпата пророчица е поставил началото на едно истинско приятелство и контактите между двамата продължили до смъртта на Вангелия Гущерова.
 
По него време един  вестник публикувал статия на руската ясновидка Тамара Глоба. В нея тя предупреждавала, че Бургас и Странджа ще изчезнат, понеже ще избухне сероводородът в трите околни езера. Д-р Бодуров се свързал с леля Ванга и тя го инструктирала: „Ще вземеш тревата, която майка ти има във вазата в къщата ви в Малко Търново,  песъчинки от морето и пръст от Нефтозавода и ще дойдеш при мен”. 

Точно в 12 ч. по обяд ветеринарят застанал пред къщата на пророчицата в Петрич. Виела се огромна опашка. Над 1000 души очаквали  да ги приеме. Когато влязъл, пророчицата го хванала за дясната ръка, стиснала я и му казала: „Чакай най-напред да те използвам –

ти си от пъпа на Странджа планина и си зареден с положителна енергия

Трябва да ми дадеш малко от нея”. После започнала да му говори: „Ще хвърлиш тези неща на еди-кое си място, а като се върнеш в Бургас, ще дадеш едно интервю в същия този вестник. И ще кажеш на тази мошеничка Тамара Глоба, че никога Бургас, Странджа планина и България няма да загинат! Но има нещо в Бургаския залив, за което сега аз нямам право да говоря.  След години обаче ти сам ще го разбереш. То е много опасно!”

По-късно д-р Бодуров наистина разбрал какво има предвид пророчицата: Снарядите на дъното на бургаското пристанище. В края на войната, когато германците се изтегляли от България, изсипали там излишните си вече амуниции,  достатъчни да превърнат половин България в безлюдна пустиня. Когато японците започнали изграждането на пристанището, сапьорите, наети да неутрализират  немските бомби, не успели да обезвредят всичко! Един ден в Бургас се чул страхотен гръм и подобно на земетресение се разтресъл целият град. 
Най-важната заръка на Ванга към доктора била да направят параклис на богомилите. Изградили го край малкотърновското село Бяла вода,   на 3 км от връх „Босна”,  в местността „Марино селище”. Мястото е заредено с особена енергия, която дава на човек, застанал там за малко, нова жизнена сила. Според пророчицата точно на това място по  времето на цар Петър 

били избити богомилите от цяла Европа

Наброявали седемдесет  хиляди човека, между които и 7 водачи от по-вътрешния кръг на посветените. Те се смятали за посредници между земята и небето. В местността има 7 големи дървета и параклисът, и градежът трябвало да са между стволовете им.

„Ама как ще стане? Невъзможно е!”, опънал се докторът.  
 
„Не, възможно е. И ще го направите! Няма да пипате нито едно от тях!”, го предупредила врачката. „Седемте дървета  символизират водачите от вътрешния кръг. Всичките са като застинали богомили. Те са живи!”, допълнила гледачката и съобщила имената на хората, които ще изградят параклиса.

Направили го там, където им казала сляпата гледарица. И оттогава на  19 октомври - денят на „Св. Иван Рилски” (както се казва и параклисът), около него се събират много богомолци. Идват и болни с надеждата да се излекуват. 


Параклисът край село Бяла вода е построен по заръка на Ванга

Според Ванга тежката карма на България дошла от избиването на богомилите. Предрекла, че след години край  параклиса ще бъде направен и най-големият балнеосанаториум в света. И в действителност там се появила лековита вода. Живителната течност била с много интересен цвят - сивкаво-белезникав. Някои се полакомили и взели да я бутилират и продават, но  целебната течност ги наказала, като се преместила. Сега в местността има 3 изворчета, които лекуват очебол, слепота, екземи и рани, каквито болежки цери и водата  от аязмото в Голямобуковския манастир. 
Според д-р Бодуров най-знаменателната тайна, която параклисът на богомилите крие, е, че олтарът му не сочи на изток, а ... на юг! Неканоничното разположение на пространството, където се намират светата трапеза, жертвеникът, Божият престол – т.е. мястото, което според християнската традиция служи за извършване на безкръвната жертва (евхаристията с хляба и виното - кръвта и тялото Христови, завещани от Христос), им създало големи проблеми, докато духовниците осветят параклиса. Но Ванга била категорична: „Ще дойдат, няма къде да отидат!”. По това време в Малко Търново свещеник бил отец Евгений Янакиев от Сливен. Духовникът, известен като бащата в расо с най-многото деца - 9 на брой, не давал дума да се продума за освещаване. Но Ванга инструктирала доктора: „Ще отидеш при владиката Инокентий в Сливен. Той няма да ти откаже.” Така и станало.

Ванга много държала  малкото олтарче на параклиса на богомилите да сочи на юг, но не обяснила защо. От Отвъдното не й разрешили. Казала само: „След време ще разберете”. 
Параклисът „Св. Иван Рилски“ край с. Бяла вода е

единственият християнски храм на света, чийто олтар не е на изток

Понякога си мисля, че е направен така, за да  пази България от ислямистките набези“, размишлява докторът. Той продължава да съжалява, че не е успял да изпълни всички заръки на петричката пророчица.

„Аз бях поел ангажимент на празника на Голяма Богородица – на 15 август 1996 г., да докарам леля Ванга тук, за да присъства на освещаването на параклиса. Искаше и на морето да я закарам. Каза ми: „Никога не съм си топнала ногите в Черно море. Те само ме лъгаха разните бизнесмени тука...” Но на 6 август 1996 г. ми се обадиха от Петрич, че леля Ванга е в Правителствената болница и не можахме да се видим повече - на 11 август тя почина“, с болка проронва ветеринарят.

 Леля Ванга казвала: „Аз всичко виждам, всичко знам, но нямам сили да се преборя с хората около мен!”. Дори един път ми каза:

“Не искам да се разправям, защото могат да ми сложат и отрова”

хвърля бомбата бургазлията и допълва, че Ванга се страхувала от обкръжението си. Касаело се за много пари. 

„Всичко, което ми каза леля Ванга за България - и за валутния борд, и за тази криза, и за банковите кризи, а и за това, което е в момента – всичко се сбъдна! – казва на изпроводяк докторът. - Тя беше интересен човек. Смятам, че знаеше съдбата на всички хора на земята. Но беше много рязка, дори се държеше грубо с тези, които са грешни, които отиваха при нея за пари и богатства...“ 

Д-р Марина ШИВАРОВА, Бургас