Катастрофата със загинали майка и дъщеря на главен път I-1 в района на Кочериново е била една от най-страшните в последните години.

Както БЛИЦ писа водачът е загубил контрол над автомобила, навлязъл е в насрещната лента и се е ударил в автобус. Загиналите са на 16 и 54 години.

Семейството, което е от Сърбия, било на почивка в България за Голяма Богородица, пише "Телеграф".

"54-годишната жена е починала на място в автомобила. Дъщеря й умира по-късно в благоевградска болница. Тя е имала несъвместим с живота травми", обясниха от от Спешен център - Кюстендил, които първо пристигат на мястото на жестоката катастрофа.

Що се отнася до водача на лекия автомобил, той е настанен в благоевградска болница. "Мъжът е в много тежко състояние, има политравми и в момента колегите се борят за живота му", обясни началникът на спешните медици в Кюстендилско д-р Албена Рападинска.

Пътниците в автобуса са се разминали само с шок от случилото се.

"Такава жестока катастрофа не бяхме виждали. Беше страшна гледка. Да гледаш пред очите ти как вадят трупове от смачкана до неузнаваемост кола. Чухме коментари, че водачът е заспал, дали е така не знам", коментираха шофьори, които са останали блокирани за известно време след тежкия пътен инцидент.