Парламентарната група на ГЕРБ отговори на БСП след като социалистите свикаха внезапно заседание за промени в изборния кодекс в 11 ч днес. ГЕРБ не се отзова на тази покана. 

"Госпожа Нинова е една амбициозна лидерка, но по отношение на изборните правила не бива да се бърза само от желание да се проявиш като борец за честни избори, а трябва да се взимат конструктивни решения", посочи пред журналисти председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова.

"Ние сме дали отговор на българските граждани и сме посочили какъв да е размерът на субсидията", каза още тя. Както се знае, парите за партиите бяха намалени на 1 лев на глас.

"Срещата беше обявена по проблематика, свързана с невалидни бюлетини и недействителен брой гласоподаватели. Затова беше обявена среща в петък, в 14 часа, впоследствие беше преместено в 11 часа, но това не е отговорно поведение - трябва да търсим удобното време и когато ЦИК са направили своите анализи, ще пристъпим към обсъждане на изборното законодателство", заяви още Дариткова.