50 000 лева даде военният министър Николай Цонев на млад мъж, който преди повече от 15 г. бил прегазен от танк по погрешка, съобщава в. "Телеграф".
Младен Говедаров бил 6-годишен, когато се случил ужасяващият инцидент. Малкото момче стояло близо до тежката машина, която му минала през краката заради некадърност на водача. Оттогава той е инвалид, но някак си вече е свикнал с тази мисъл. Веднага било заведено дело срещу танкиста, който бил осъден, а на момчето отпуснали пенсия в размер на 110 лева.

С годините обаче инфлацията изяла парите и те се стопили до мизерните 11 ст. на месец. Момчето дълго време мълчало, след което започнало да води дела. Държавната администрация пък си правила оглушки и не се впечатлявала особено от случая му.

Преди около две седмици парадоксалният казус стигнал до ушите на Николай Цонев. без да се церемони, той веднага наредил да му бъде изплатена със задна дата компенсация в размер на 50 бона. След като разбрал, че ще вземе парите, Говедаров онемял. Не вярвах, че някога ще взема и стотинка, не мога да повярвам, толкова съм благодарен на министъра, радваше се инвалидът. /БЛИЦ