Депутатът от БСП Велизар Енчев зове за протест пред Народното събрание в петък, когато ще се гледат на второ четене промените в КСО за преизчисляване на пенсиите.


"Депутатите от БСП продължаваме битката за българските пенсионери", пише той във Фейсбук и пояснява, че около 9.00 часа пред НС трябва да има кордон от пенсионери и бунтовни граждани.

Той напомня, че на първо гласуване депутатите одобрили с огромно мнозинство предложението на БСП. Но в нарушение на парламентарния правилник, шефката на НС Ива Митева не позволила второ гласуване, поради което окупирали и трибуната, а заседанието било прекратено.

"Ние искаме справедливо индексиране на всички пенсии, а не унизителни подаяния по Великден и Коледа. Необходимият един милиард е в „Сребърния фонд“!

Сега или никога трябва да победим антисоциалната система, която на 5 май бе защитена от "Има такъв народ", ГЕРБ, ДПС и „Да, България“...На 5 май паднаха маските на  партийните слуги на българския капитализъм!", пише Енчев.

По думите му тези четири партии били най-големите врагове на два милиона български пенсионери, които са най бедните и най-болните пенсионери в ЕС.