4-степенен е контролът на парите на партиите. Всеки може да провери финансирането на партиите. Ако има нерегламентирано финансиране, това ще е във вреда на самата партия, която го е допуснала. ГЕРБ не би го допуснал. Това заяви депутатът от ГЕРБ Маноил Манев в ефира на bTV.

Застрашаването на плурализма е най-страшното, което може да се случи в страната ни. По-малките партии ще бъдат изтласкани към периферията на политическия живот. За това предупреди депутатът от БСП Александър Симов.

Партиите са най-проверяваните структури. Даренията на юридически лица не е единственият способ за финансиране на една партия, подчерта депутатът от ДПС Хамид Хамид.

Това не е най-доброто, което можехме да направим. Очаквам още през зимата да има нови поправки, коментира Александър Сиди от ВМРО.

В тази връзка Манев попита: „Попаднал ли е президентът в зависимост, след като имаше едни хора, дарявали суми за кампанията му, но не си спомняха?“

„Политическият сезон не бе неуспешен за БСП. Темите, които поставяхме продължават да са важни и актуални за българския народ“, заяви Симов в отговор на въпрос дали приемат като загуба изборните резултати.

„През периодът, в който БСП бяха извън парламента, ние работихме и приемахме закони и то добре“, заяви Сиди.

„Парламентът работи не добре по вина на МС, защото не захранва институцията с добри закони. Групичка от депутати изземват тази функция. Наблюдава се много слаба работа“, отчитат от ДПС.

Манов не се съгласи. "Последните закони, които внесе МС подействаха като червена лампа и за президента и за БСП. Това показва, че сме засегнали болни теми. Хората знаят и виждат всичко".

Думата "стабилност" все повече започва да звучи като черен виц, обобщи депутатът от БСП.

„Нека си дадем сметка, че има структури в държавата, които се нуждаят от стабилност. Има една политическа сила, обаче, която усилено работи за хаос. Тази сила си обяви въстанието на Бузлуджа. Аман от революции в тази държава. Аман от хора, които себе си не могат да управляват. Вие призовавате за революции - септември ще бъде май – чухме го“, коментира депутатът от ГЕРБ.