"Няма да предлагаме имена на министри, не желаем участие в бъдещото правителство. ИТН ще поемат еднолично отговорността за съставяне на правителство и ще търсят нашата подкрепа по теми, които набелязваме на работните групи". Това заяви пред БНР Димитър Делчев, депутат от "Изправи се БГ! Ние идваме!" и добави:

"Ако от ИТН искат подкрепата на "Изправи се БГ! Ние идваме!", трябва да се съобразят с част от нашите приоритети и искания".
 

Димитър Делчев, депутат от "Изправи се БГ! Ние идваме!", Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦТой подчерта, че кабинетът, който ще бъде предложен от ИТН, ще е еднопартиен, но вероятно ще има описани някакви общи политики, набелязани при разговорите с ИБГНИ, "Демократична България" и БСП:

"Естествено е всяко управление да програма с пътна карта с приоритети и срокове. Това нещо трябва да го има, за да не решат хората, че се прави някаква несериозна сглобка, която се прави за временно ползване. ...  На този етап можем да кажем, че имаме сходства в програмите и трябва да се чистят детайли".

По думите на Делчев вече е ясно, че има време и воля за правосъдна реформа в България и уточни, че тя без работещи институции няма как да се случи.

Той коментира, че политиката на е шоу и вече е дошло време за тежка работа.

Депутатът от ИБГНИ обясни, че парламентарната им група още не е взела решение дали да подкрепи предложението на председателя на Народното събрание Ива Митева пленарните заседания да се провеждат през седмица.