Температурите падат, а въздухът остава мръсен. Всичко това влияе на кожата ни като най-малкото я изсушава и ни създава дискомфорт. 

"Няма начин кожата да не получи въздействието на всичките негативи, които са в околността. Мръсният въздух и влажното време правят така, че микроорганизмите и праховите частици да се задържат много по-дълго време във въздуха и по такъв начин кожата ни остава по-дълго време под тези негативни фактори", коментира дерматологът д-р Весела Райкова пред Bulgaria on Air.

По думите ѝ това, което се случва, е че кожата става много по-чувствителна и е възможно да се появи раздразнение, зачервяване, образувания на пъпки."Задължително е да почистваме кожата си сутрин и вечер. И мъжете, и жените имаме кожа, която се среща с факторите на външната среда.

Всичко влияе. Кожата, която е здрава, има нужда от нормална хидратация, а тези, които са по-чувствителни, имат нужда от по-специфично обгрижване", обясни дерматологът. 

Тя обясни, че през пролетния и езенно-зимния сезон продуктите, които използваме трябва да са на по-мазна основа, за да се създаде по-добър филтър върху кожата, който да ни защитава, а през лятото ни трябва по-лека текстура за по-добър комфорт.

Д-р Райкова препоръча да използваме продукти, които ги има в аптечната мрежа, защото те са дерматологично тествани.