Спешният травматологичен кабинет на Пирогов е най-натовареният в болницата. Откакто заваля сняг, медиците зад неговата врата имат още повече работа.

В сутрешните часове са преминали 45 пациенти, а 8 са приети за операции, съобщава bTV. „При подхлъзване на леда, човек като падне и се подпира най-често на китките и там се получава счупването и в областта на раменната става. Глезенната и тазобедрената става са тези, които също са потърпевши”, обясни д-р Александър Илиев.

Юристи обясняват, че в подобни случаи можем да си търсим правата по съдебен път. Важно е първо да се уточни кой отговаря за почистването на мястото на инцидента. А после пострадалият да докаже вреда.
„Примерно си е счупил крака… противоправно поведение, което се изразява в това, че собственикът на съответната земя, място не го е обезопасил... и причинна връзка между тези две”, обяснява адв. Георги Гайдаров.

За да не се стига до тук в София работиха над 150 почистващи машини през цялата нощ. Според столичани обаче има какво още да се желае.

От общината призовават столичани да почистят пред блоковете си, защото температурите ще паднат и ще ни скове лед.