Фолкзвездите Деси Слава и Преслава ще се явяват на разпити в съда заради убийствата на пътя, причинени от шофьорите им. Преслава вече е давала показания, но вероятно ще се наложи отново да го направи, тъй като делото бе върнато за ново разглеждане, Тази седмица обаче тръгна процесът срещу шофьора на Деси Слава, която също ще бъде призована на следващите заседания, пише "Телеграф".

9 септември 2016 година ще остане черна дата за Деси Слава, тъй като млад човек издъхва в ръцете й на пътя Бургас-София. Предишната нощ певицата била на участие във Варна и призори тръгнали към столицата, но решили да минат през Бургас. 

В около 6 часа сутринта лимузината, управлявана от Димитър Илиев, вече летяла по магистрала "Тракия" край Карнобат. 

Внезапно на шосето изскочил човек, а шофьорът не успял да спре и го помел. Тялото на блъснатия мъж излетяло встрани и се стоварило върху крайпътната мантинела. Желязото прерязало жестоко крака му и той издъхнал от кръвозагуба. 

Убитият пешеходец е 20-годишният Божидар Кайлов от Карнобат. До момента така и не е установено какво е правил младият мъж в необичайно ранния час на магистралата, далеч от населени места. Експертизите по делото са установили, че автомобилът, в който е била и певицата Деси Слава, се е движел с разрешените 120 км/ч. Возилото е било на около стотина метра разстояние от пешеходеца, когато той тръгнал да пресича платното. 

Според вещите лица не е ясно дали шофьорът изобщо е успял да види мъжа, тъй като имало гъста мъгла и видимостта в този час е била силно намалена. Тази непълнота използва защитата на подсъдимия, за да поиска от съда да върне делото на прокуратурата за още разследване. 

По време на заседанието в Бургаския окръжен съд стана ясно, че певицата и шофьорът й са се притекли на помощ на блъснатия мъж, обадили се и повикали линейка. 

"Опитали са се да му помогнат, но травмите са били много тежки и фатални и той е починал. Деси Слава го е държала, издъхнал е в ръцете й", разказват запознати със случая. Когато медиците и полицаите пристигнали, човекът бил издъхнал, а певицата го държала цялата в кръв и ридаела. След инцидента тя изпаднала в шок и дълго време отказвала да се качи в автомобил. Малко след катастрофата фолк дивата се разделила с шофьора си, но запазили приятелски отношения. 

Според запознати Димитър сам избрал да напусне работа и отказал повече да шофира. Деси Слава не дойде на първото съдебно заседание. Тя обаче вероятно ще бъде призована като свидетел на по-късен етап в процеса. Следващото заседание е насрочено за 21 март. 

През октомври 2016 година, месец след инцидента, Деси Слава пусна баладата си "И това ще преживея". Тогава никой не подозира, че има причина русата фурия да скрие знойните си форми в плътни черни дрехи, ръкавици, шапка и да позира с печален израз на скалистия морски бряг. Сега стана ясно, че песента е била посветена на жертвата в катастрофата. 

Предстои насрочване и на ново заседание по делото срещу шофьора на Преслава - Иван Сарафски. Той е обвинен в това, че на 6 декември 2014 година по непредпазливост е причинил смъртта на 84-годишния Петко Петко, като деянието е било извършено с лек автомобил "Ауди" на пешеходна пътека на бул. "Христо Ботев" и деецът е избягал от местопроизшествието. Заедно с него са обвинени още бившият служител в Пътна полиция Костадин Илиев, Тихомир Монев, Борислав Ташев и Сергей Джамбазов. 

Миналата година всички те получила различни присъди, но след като ги обжалваха Апелативният съд в Пловдив ги отмени и върна делото за ново разглеждане от друг съдебен състав поради допуснати процесуални нарушения. В момента делото тече наново, с разпит на свидетели и вещи лица. 

Интересното е, че Иван Сарафски и Борислав Ташев са баджанаци, тъй като живеят на семейни начела с две сестри - Виктория и Марина Карушкови. Като свидетели, които имат връзка с обвиняемите, те се възползваха от правото си да не дават показания пред съда. същото направиха жените на другите трима обвиняеми. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!