Токсините са голям проблем, който може да повлияе на тялото по много начини. Те влизат в тялото ви чрез замърсители за въздух и вода, парфюми, продукти за лична хигиена, шампоани, пестициди и какво ли още не!

Тъй като ефектите варират в широки граници, е трудно да се разберат преките ефекти на токсините. Но едно често срещано последствие, с което се сблъскват повечето хора, когато имат твърде много токсини в тялото си, е, че те наддават на тегло. Ето защо е от съществено значение да детоксикирате тялото си, за да не пълнеете.

Ефектът на токсините

В зависимост от продължителността на експозицията във вашия бокс, токсините могат да бъдат хронични или остри. Например, ако водите стресов живот, имате лоши хранителни навици или пътувате много, има голям шанс тялото да бъде претоварено с токсини.

Освен това те инхибират функционирането на щитовидната жлеза, което увеличава теглото ви. Намалява способността на организма да изгаря мазнините, тъй като повишава функцията на митохондриите, създава хормонален дисбаланс и понижава метаболизма ви.

Детоксикация на тялото

Ако не се чувствате добре в тялото си, е крайно време да започнете детокс диета, която ще почисти токсините. Освен различни здравословни храни, трябва да започнете да приемате хранителни добавки, които могат да стимулират процеса на метаболизма и да помогнат за отделянето на излишни калории, като по този начин противодействат на лошите ефекти на токсините.

 CleanForte е отлична хранителна добавка, която пази от токсините, като изчиства всичките ви чревни проблеми. Не само трябва да промените диетата си, но и да се уверите, че поддържате тези таблетки под ръка.

Да се храните здравословно играе решаваща роля за детоксикацията на тялото. Храните, които трябва незабавно да добавите към диетата си, са:
 
  • Хрян - той почиства дробовете ви. Тези, които имат мастни натрупвания, трябва да включват хрян всеки ден.
  • Зелен чай - зеленият чай е универсално популярен сега. Неговите противовъзпалителни свойства детоксикират тялото ви и подобряват метаболизма ви. На затлъстелите пациенти често се препоръчват да пият зелен чай поне два пъти на ден, за да улеснят процеса на отслабване.
  • Джинджифилово-чеснов сок - вземете една чаена лъжичка от джинджифил и чесън и го смесете с половин чаена лъжичка мед. Яжте тази смес всеки ден, тъй като тя е мощно почистващо средство, което изчиства токсините в черния дроб и червата ви.
  • Папая - това е едно от най-добрите очистители на дебелото черво наоколо. Папаята съдържа мощни ензими, които помагат за бързото усвояване на храната ви.
  • Ананас - подобно на папаята, ананасът също е отличен почистващ плод. Съдържа бромелаин, който е невероятен ензим с мощни почистващи свойства.
  • Сок от пшенична трева - още едно мощно почистващо средство, повишаващо имунитета и метаболизма ви, което помага при загуба на тегло.

Включването на пакетирана, рафинирана и преработена храна в диетата ви никога няма да допринесе за вашия режим на отслабване. Ако в тялото ви има токсини, те ще доведат след себе си болести, а вие никога няма да можете да бъдете в отлична форма. Говорете с вашия диетолог сега и се консултирайте с него за нея как да добавите тези храни към вашата диета.