В дебата за промените в Закона за хората с увреждания имаше конфликтна точка, но нямаше взрив. Законът, който приехме не е лош. В дебата беше допуснато да има хора, които нищо не разбират. Това каза президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов в предаването „Лице в лице“ по bTV.

„Бизнесът сам за себе си донякъде е прав. Аз съм против всякакви квотни принципи при наемане на работа на хора с увреждания. Това е зле прикрито лицемерие. Когато въвеждаме квоти знаем, че нищо няма да решим. Аз лично съм наел няколко човека с увреждания без да са ме задължавали“, допълни Манолов.

„Според мен първо трябваше да се види какви са тия предприятия с 50 човек, работещи в тях. Дали могат да назначат хора с увреждания. В закона е написано, че който не може да направи нещо, може да прави алтернативни неща. Цялата работа е, че от промените и вълкът остана сит и агнето – цяло“, подчерта президентът на КТ „Подкрепа“.

По думите на Манолов този подход не решава проблемите на никой. „Нещото, което не ми харесва в закона е да считаме, че сме решили нещо, когато раздаваме едни пари. Даването на повече пари не решава проблемите. Далеч по-разумно бе да се потърсят възможности за социализация на хората с увреждания. Те да се почувстват повече като другите. Вместо това 150 милиона ще се раздадат по някакви схеми. От самото начало е ставало въпрос за получаването на повече пари“, каза Димитър Манолов.