Този вирус влезе навсякъде в живота - от сутрин до вечер аз чакам да ми кажат нещо за коронавируса. 2039 година в учебниците ще пише - динозаврите са починали от Covid-19, придружаващо заболяване - паднал метеорит. Вече има много вицове за коронавируса.

Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" Димитър Туджаров - Шкумбата.

И сподели някои от тях: Природата спореше с човека. Човекът казваше: Ти правиш наводнения, аз правя бентове. Ти правиш земетръси, аз правя здрави сгради. Аз съм най-добрият. Ти събаряш гори, аз засаждам - аз съм царят! Така ли? - рекла природата - Ето ти една корона тука.

Според него напрежението е голямо и е настанала масова психоза. "При Чернобилската криза имаше медийно затъмнение. Сега са направо медийни взривове. Всичко бълва за короната, хората са стресирани", допълни той.


"Смехът е отдушник. Той е като клапа, когато има напрежение. И това е причината в момента в медийното пространство да има вицове и смешни истории, те се бълват всеки ден - това е начин на оцеляване", каза Димитър Туджаров - Шкумбата.

Шкумбата каза още, че се чувства обиден заедно с други дейци на културата. "Ние в момента сме някакъв лукс, което е обидно. Излезе, че сме излишни, ние не фигурираме в държавата".

Според него се поддържат хората, от които може да се изкара повече пари. 

"За мен това не е пандемия. Това е грипна епидемия. Говоря като нормален човек. Имаше свински грип, птичи грип, луда крава. Сега е най-интелигентният - COVID-19.

Сега спекулантите и богатите ще направят огромни пари, ние - нормалните хора, които не сме нужни, просто ще си идем, дали от глад или без работа, или някакси. Кризата е благодат и за политиците, защото човек си отклонява вниманието", каза още хумористът.