”Управляваме разумно и рационално, въпреки напъните на кръг от хора, ръководени от един човек с червени бузки”. Това каза представляващият ВСС Димитър Узунов в предаването ”Беновска пита”. 
 

”ВКС си има административен ръководител -  уважаваният Панов. Членовете на ВСС нямат индивидуални правомощия. Ние нямаме право да преценяме законността на на един съдебен акт. Това право на върховната инстанция – ВКС. Ние нямаме право да се месим в правораздавателната дейност”, коментира магистратът. 
 
”Смятам, че прокуратурата си върши работата в своята компетентност! Създаде се една партия, която да се бори срещу главния прокурор и една част от ВСС, която не им се подчинява”, заяви Узунов. ”Не може с негативизъм по времето на мандата на министър на правосъдието, не може в битието и житието извън властта с негативизъм”, добави той.  

”Кажете ми едно положително нещо, което Бойкикиев (Христо Иванов) е казал за съдебната система. Няма! Отрицателна политика!  Тази линия се следва и от неговия човек във ВСС Калин Калпакчиев и председателя на ВКС”, коментира още той. 
 
”В огромно доза във ВКС цари страх. ”Не на страха” отприщи страха. Един от служителите, които изслушахме в деня, когато пристигна румънската колежка Кьовеши, е била уговаряна да оттегли подписа си от един жалба и и е било внушавано да каже, че е била натисната”, разказа Узунов.