Бях в Харманли. Смятам, че направих всичко възможно да се достигне до консенсус. Да покажа на народа, че сме едно семейство и трябва да се подкрепяме, не само когато има хубави моменти, но и лоши. Това заяви в ефира на Нова телевизия ловецът на бежанци Динко Вълев от Ямбол. 
Той посочи, че според него е помогнал за ситуацията в Харманли. „Мисля, че помогнах да бъде разбрано по правилния начин – не може едни хора да ги храним и поим, а те да вдигнат ръка, Тези хора не трябва да са в България. Може да ходят при Меркел”, каза Динко.

Той уточни, че има 24 ранени полицаи, те имат деца и семейства. „Не може да ги храниш и поиш, а те да искат да те трепет. Жени и деца добре, ама мъже с раници на гърба, нямат място в България”, каза още ловецът на бежанци. Той разказа още, че мрази бежанците.

„Защото тези бежанци, когато минат една държава и минат в следваща, и следваща, те не бягат от войната, те бягат, защото нямат пари. Да ви нападнат, да ви трепят. Първия момент, когато се сблъсках с тях, аз даже не знаех, че са бежанци”, каза още той. 
 

Относно слуховете, че ще влиза в политиката, той заяви, че няма такива намерения.

"Ако искам да ставам политик, до сега да бях станал. Премиерът (в оставка - бел. ред.) е един човек, който перфектно си върши работата. Отдавна исках да се срещна с него, защото обмислях някои работи, но не е сега момента да ги обсъждам."

Що се отнася до идеята за „пикници по границата”, Динко посочи, че ще има такива инициативи. „Утрешния ден ти ще се разходиш с жената и детето и трябва да има спокойствие”, каза той и заяви дали са ми обещали, или не са ми обещали, ще го разберете, когато му е времето.

За финал ловецът на бежанци съобщи, че има лично уверение, че няма да има лагер в Бояново, където тази вечер предстои митинг-концерт.
„На мен лично ми обещаха, че няма да има такъв център. Повече такива центъри и лагери няма да се строят. Единствените ще бъдат на самата бразда”, каза той, но не уточни от къде има тази информация.