Обърнатата цистерна с пропан-бутан бе спасена след намесата на ловеца на бежанци Динко Вълев от Ямбол, пише "Телеграф".
Здравенякът се появи изненадващо на магистрала "Тракия" вчера сутринта. Часове по-рано товарен ДАФ, пътуващ от румънския град Констанца за Перник, се обърна. Цистерната само по чудо не се взриви при километър 220 на аутобана. Как и от къде е разбрал Динко за инцидента, така и не се разбра. Той категорично отказа коментар. Часове по-рано във "Фейсбук" профила на любимеца на тийнейджърите засне клипче, с което тотално засенчи пропелия футболист Валери Божинов.

Вместо "Трепни" на фолклегендата Цеца обаче, Динко бе избрал парчето на Дони, Нети и сборна формация от артисти "Страхотен ден". Господин Вълев припява рефрена "Страхотен ден, избрах си очи, страхотен ден, навън вали".Коментиращите видеото го предупреждават, че шофира без колан и не бива да дава лош пример на децата, които са му фенове и подражават на него. Не бе спазил съвета обаче и вечерта, когато дойде да вади цистерната. Първо огледа обърнатия камион и даде вид, че може да го изтегли с голи ръце. След това проведе телефонни разговори и на мястото се появи автокран, който е негова собственост. Динко настояваше за своя сметка да извади от нивата обърнатата композиция. Получи обаче категоричен отказ от властите, защото не разполага с необходимите разрешителни за подобна дейност.
 


Припомняме, че вчера сутринта цистерната аварира на магистрала "Тракия", като според шофьора причина за инцидента е станала почвата покрай пътя. След няколко часа беше изтеглен влекачът, а след това и самата цистерна.