Доставчикът на храни за болниците ще обжалва заповедта за затварянето на кухнята
Това заяви собственикът на компанията Борислав Радулов
Това заяви собственикът на компанията Борислав Радулов. В момента юристи подготвят жалбата, която ще бъде внесена в административния съд. "Компанията категорично спазва хигиенните и санитарни изисквания при приготвянето на кетъринг. Обектът е сертифициран по европейската система HACCP за управление и контрол на безопасносността на храните.
Най-вероятно сме затворени заради медийния натиск след излъчване на неверни твърдения от уволнените готвачки", подчерта Радулов. Според него намерените пакетирани продукти с изтекъл срок на годност от инспекторите на БАБХ не са използвани в готвенето и приготвянето на храни. Те са били предназначени за брак.
Кухнята работи от 5 години и никога не е преустановявала дейност. До момента не сме получавали сигнали, свързани с храната, която се приготвя при нас, обясни Борислав Радулов.
В никакъв случай не сме си позволявали да доставяме развалени храни и такива с изтекъл срок на болниците. Продуктите за готвене се набавят всекидневно и не е възможно да има застояване на количества.
Компанията обслужва многобройни обекти с около 3000 порции на ден и не може да си позволи да бъде компрометирана. Според Радулов атаката срещу компанията идва от уволнени готвачки – майка и дъщеря. Те са работили едва два месеца и са уволнени заради занемарено качество и хигиена при приготвянето на храната. Именно след уволнението започват да подават сигнали срещу компанията.
Групата LSC кетъринг е най-голямата кухня в София с над 40 човека персонал. Базата се намира до летище София. Групата обслужва всекидневно около 20 обществени обекта в столицата и осигурява кетъринг за авиокомпании, мероприятия, конференции, семинари, бизнес събития, лични празници, тържества, доставка на кетъринг оборудване и други услуги.
Последвайте ни
0 Коментара: