„Има такъв народ” (ИТН), доколкото зависи от тях, нямат желание да се направи прозападно българско правителство, в каквато посока се позиционира и развива кабинетът на „Продължаваме Промяната” (ПП). Такава теза изрази медийният експерт доц. Георги Лозанов.

„Фактически, от „Продължаваме Промяната” влязоха в една посока, която беше различна от това, което президентът Румен Радев очакваше от тях. Той има връзка с тяхната роля в съвременната българска политика. Особено след войната застанаха доста ясно на антипутинови и прозападни позиции”, отчете той пред Нова Нюз.

Доц. Лозанов добави още: „Нямам съмнение, че има голяма съпротива и то подкрепена от много страни в България в момента да не се създаде прозападно правителство”. Той обаче е и на мнение, че е щяло да бъде „голяма мъка”, ако се беше съставило такова правителство.

Относно борбата с корупцията и дали символът на успехите в тази сфера може да бъде Бойко Рашков, експертът каза: „На него се дължи един от огромните гафове на ПП - арестът на Борисов, за който той не можа да извади някакъв аргумент”, подчерта доц. Лозанов.

Според него всеки път, когато Рашков се опитва да влезе в някаква по-силна властова роля или стратегия, това будело много силна насрещна реакция. „Радикалното проваляне на преговорите за правителство пак опря до това дали Рашков ще бъде начело на КПКОНПИ и до енергетиката”, каза още медийният експерт.

Коментар от него дойде и за записа от срещата на „Демократична България” (ДБ). „Политиците вътре в Народното събрание (НС) си говорят много по-радикално и крайно, отколкото тези хора, които се бяха събрали в една затворена приятелска среда. Анализаторите, които искат да извадят от това някакъв особен скандал, срещат доста голяма трудност”, добави той.

Доц. Лозанов не смята, че влизаме в изборна спирала.

Още по темата гледайте във видеото.