Обвиняемият бос на кръга "Капитал" Иво Прокопиев се радва на тотално съвпадение в мислите си от страна на редица знатни особи, известни в общественото пространство със събирателния образ "Умните и красивите". Днес ще ви представим някои от тези изтъкнати личности, които продължават да се множат като хлебарки.
Челното място в списъка до Прокопиев е на политолога Иван Кръстев. Гравитиращият около мракобесния кръг "Агнешки главички" мъж на средна възраст често се явява съдник на нашето време. Симпатичната му физиономия за съжаление през последно време липсва от синия екран, но никога не е късно да го озари отново...Не по-малко популярен представител на "Агнешките главички", които е сред любимците на "Капитал", "Дневник" и "Медияпул", е Атанас Атанасов, известен и като Гнома от едноименната разработка на специалните служби.

Председателят на бутиковата партия "ДАЙ България" често е в прегръдките ту на неговия вожд и учител Костов, ту на проваления правосъден министър Христо Иванов. Каква мила компания само. 

Атанасов, който бе определян като началника на политическата полиция на Костов и свързан с Косьо Самоковеца, днес вече има претенцията да дава съвети на нацията при честите си гостувания в сриналата се до нивото на кабеларка bTV, определяна и като "Божков TV".

 

Един от най-ярките съратници в тима на Прокопиев е не кой да е, а Христо Бойкикев Иванов - потомък на тъмночервен комунистически род. Миловидното му личице, което в социалните мрежи сравняват с охранен мравояд, не спира да гостува в меките кресла на bTV и да дава сурови оценки на министър-председателя Бойко Борисов. Същият този Борисов, на когото се подмазваше в премиерския кабинет с часове, а след това нахално оплюваше в медиите на приятеля си Прокопиев.
 

Напоследък Бойкикев видимо е остарял, косата му е сплъстена и побеляла, а торсът отпуснат. Краката му понатежават, но явно злобата му дава по-силна енергия от 100 редбула, за да говори срещу България.

Специално внимание в звездната селекция на Прокопиев заслужава и не по-малко проваленият от Христо Иванов министър Трайчо Трайков. Изпъденият от Борисов "специалист" в енергетиката преживя еволюцията от кандидат за държавен глава до районен кмет с малко кабинетче, в което сега подписва битови справки.

Докато беше част от Министерския съвет, Трайчо с гордост разхождаше скъпите си костюми из страната и чужбина, но след като Борисов му извади червен картон, се задоволява да се превърне в евтин критик на Борисов и да поддържа изветрелите идеи на приятелите си от "ДАЙ България".
 

И какъв щеше да е дриймтиймът на Прокопиев, ако не бе огрян от лъчезарната усмивка на Стоянка Георгиева. Определяната в медиите като "майката на фалшивите новини" е превърнала жалката си електронна страница в трибуна на гореизброените политици.

В посърналата й напоследък усмивка още се чете някогашния блясък от радостта, която е изпитвала, докато е миела краката на Костов, на когото беше пресаташе. И то в периода, когато Костов провеждаше разбойническата приватизация, която превърна поколения българи в просяци.

Милата Стоянка обаче не е засегната от кризата. Напротив - долнопробната й страница е захранвана със стотици хиляди левове от чужди фондации, а тя не се свени да пуска "фейк новини" като поточна линия на разграбена българска фабрика.
 

Най-симпатичната и очарователна представителка на отбора на Прокопиев според мнозина е Ивет Добромирова. Също пресаташе като другарката си Стоянка, също на премиер, но временен - Мартин Райков, на когото е вършела и друга работа с тънката си устичка.

Сега миловидната блондинка Тетте се е прислонила до обвиняемия Божков, на когото според злите езици поддържа социалните мрежи и ги налива с провокативни статуси.

Отделно от това Добромирова поддържа и скромна електронна страница, която неуморно препечатва фейк новините на "Капитал", "Дневник" и "Медияпул".

Играта им е прозрачна, обществото отдавна не им вярва, но какво да се прави - грантовете трябва да се оправдават.

Дано само не сме ви причинили неприятни позиви с фотосите на тези хубостници. Ако е така, предварително ви се извиняваме.