Зли призраци тероризират жителите на дупнишкото село Делян, проплакаха хората от региона. Зловещи крясъци, смразяващи стонове и мистични шумове превръщат в кошмар нощите на местните. Според разкази на жителите на Делян изчадията идвали от къщата на съселянина им Атанас (60 г.). Самият той им разказвал, че вижда призраци, които обикалят из дома му, а по-агресивните от тях го нападали и му удряли шамари, пише в. България днес.
Заради мистериозните случки Атанас се принудил да се изнесе от къщата си и заживял в личния си автомобил. Той категорично отказва да се върне обратно в дома си, защото се плашел, че демоните ще му причинят нещо страшно. Мъжът упорито се опитва да продаде постройката, но никой не проявявал интерес към нея заради мрачната й слава. Уплахата на местните хора стига дотам, че заобикаляли отдалеч зловещата къща и предпочитали да не гледат към нея. Постепенното разрушаване на постройката също отдавали на призрачните обитатели.

"За призраци не знам и не съм чувала. Знам със сигурност, че 60-годишният мъж сам е решил да напусне дома си и да заживее в автомобила си. Това е негов избор и категорично отказва да се върне в къщата. Склонна съм да вярвам, че има някакви психически отклонения. Отскоро започна да проповядва на хората някакви религии. Не знам дали е станал член на секта, но говори странни неща и определено е залитнал по някакви свои вярвания", коментира пред "България Днес" Валентина Зашева, кметски наместник на село Делян.

Зли демони тормозят хората в Делян

Тя е много притеснена, че през предстоящите изключително студени дни Атанас ще прекара нощите навън. "Предложих му да остане в една стая в кметството, където има печка. В противен случай може да замръзне. Засега принципно се е съгласил, но не знам какво може да реши във всеки един момент", добави Зашева.

Според нея мъжът сам си е разрушил къщата отвътре и не вярва в намесата на призраци и зли духове. Жителите на Делян обаче са сериозно притеснени от разказите на съселянина си и не гледат с добро около на мистичната постройка.

Прокълната къща има и в софийското с. Мусачево

Местна легенда гласи, че всички обитатели на къщата, построена преди 40 години, са били застигани от мистериозна смърт скоро след заселването си в нея. Затова и притесненията на хората от региона се засилват от всяка нова история за призраци в селото им.