Двама служители на МВР са уволнени за дисциплинарни нарушения. Най-тежкото наказание е наложено на пожарникар от Габрово и полицай от Плевен, съобщиха от МВР.
За извършено тежко нарушение на служебната дисциплина е уволнен главен пожарникар от РС”Пожарна безопасност и спасяване” в Габрово. На 8 януари около 22.30 часа огнеборецът, управлявайки личния си автомобил “Фолксваген Голф”, се ударил в паркиран автобус “Мерцедес” и напуснал мястото на инцидента. Главният пожарникар е нарушил Етичния кодекс за поведение на държавните служители в МВР и е уронил престижа на службата, за което му е наложено най-тежкото дисциплинарно наказание – уволнение.
Директорът на ОДМВР-Плевен е уволнил полицай от Второ РУ заради тежки нарушения на служебната дисциплина. На 28 август миналата година полицаят използвал служебното си положение и разгласил придобита служебна информация, като съдействал на криминално проявено лице да избегне процесуални действия. Тези деяния съставляват тежки дисциплинарни нарушения на Закона за МВР и Правилника за неговото прилагане. След проведено дисциплинарно производство на полицая е наложено дисциплинарно нарушение – уволнение./БЛИЦ