Наказание от 24 месеца лишаване от свобода ще изтърпи 26-годишен кюстендилец, след като се призна за виновен за нарушаване на заповед за защита от домашно насилие и за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието се отличава с изключителна дързост.


Съдът под председателството на съдия Светослав Петров одобри споразумението, постигнато между районния прокурор Ивайло Илиев и защитника на подсъдимия – адвокат Емануил Йорданов, пише струма.бг.

26-годишният Антоан се призна за виновен, че на 08 юни т.г. в централната градска част на Кюстендил е нападнал Радостина, майка на детето му, и е извършил спрямо нея домашно насилие – физическо и психическо, като й е нанесъл удари с ръце в областта на лицето, удари с крака по тялото, дърпал я за косата, хващал я за врата и душил, обиждал я и й отправял закани.

За това престъпление съдът одобри наказание от 12 месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим на изтърпяване.

Подсъдимият се призна за виновен и за това, че на същата дата в градинката пред ХГ „Вл. Димитров-Майстора“ е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – опитвал се да скъса маркуч от поливната система на растенията в парка, отправял закани и към други 2 жени от Кюстендил.

За това престъпление съдът одобри постигнатото в споразумението съгласие за наказание – „лишаване от свобода“ за срок от 15 месеца при първоначален общ режим на изтърпяване. Подсъдимият ще изтърпи именно това, по-тежкото от двете наказания.

Отделно от това съдът констатира, че деянията, за които бе постигнато и одобрено споразумение, са извършени в изпитателния срок на друго споразумение по описа на РС – Кюстендил, влязло в сила на 11.07.2017 година.

Съдът привежда в изпълнение наложеното в него наказание от 9 месеца лишаване от свобода за повторно управление на МПС без свидетелство за управление. Последното определение подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд в 15-дневен срок.

РС – Кюстендил потвърди и взетата по отношение на Антоан мярка за неотклонение „задържане под стража“.