Падналият сняг затрудни пътната обстановка в цяла България. В момента сняг вали в три четвърти от страната. До момента няма пострадали или бедстващи граждани. Много от шофьорите се оказаха неподготвени за зимата, тъй като още караха с летни гуми.

Временно беше затворена магистрала "Тракия". След като машини почистиха образувалата се снежна покривка, движението за автомобили беше възстановено. За около час беше затворен и проходът "Шипка" заради два товарни автомобила, препречили пътното платно. Около 16 часа проходът беше отворен. В района вали слаб сняг, видимостта е нормална. В момента пътната настилка се почиства и опесъчава.

Поради обилен снеговалеж временно се затваря пътят Шипка – Бузлуджа за всички моторни превозни средства. Поради снеговалеж временно затворен за почистване беше и проходът на Републиката. Силно затруднено беше и движението от София към Перник в района на Владая.

Всички основни булеварди и улици, както е по план, са изчистени до асфалт. Предстои влизането на снегопочистващите машини и в кварталните улици, заяви столичният кмет Бойко Борисов.
От сутринта цялата налична техника за почистване на снега е в действие. Борисов обясни, че първо са били опесъчени мостовете и основните трасета. „Този път не броя снегорините, а лично районните кметове ми дават по колко улици за изчистени на всеки кръгъл час", каза още Борисов. На концесионера е възложено до следобяд, когато се очаква рязко застудяване, да опесъчи всички спирки на градския транспорт.
"Тъй като се очакват температури от минус 10 градуса утре сутрин, през нощта ще опесъчаваме, за да няма заледяване", поясни Борисов.
Кметът призова собствениците на магазини и офиси, които имат ангажименти към тротоарите, да ги почистят.
Междувременно много столичани се оплакват, че градският транспорт се чака с часове, а кишата буквално прави улиците непроходими. Много от софиянци след дълго чакане по спирките прибягват до услугите на таксиметровите шофьори.
В София днес са станали 135 леки пътни произшествия и 2 тежки катастрофи. Ранени са двама, които са откарани в болница, съобщиха от полицията.
Десетки сигнали за паднали дървета са получени на спешния телефон 112. В столицата паднали клони на бул. "Васил Левски" по-рано блокираха движението на тролеи от Университета в посока към НДК.
От Планинската служба съобщиха, че времето в планините не е подходящо за туризъм. Влаковете се движат по разписание. На летище София също няма проблеми с полетите. /БЛИЦ