Мъж нахлу в кметството на царевското село Резово и обра касата. Това предаде "Флагман".

Престъплението е извършено в края на януари, а 54-годишният Илия Симеонов е задържан и срещу него не само има повдигнато обвинени, но и вече взета мярка за неотклонение – задържане под стража. Тя е определена Районния съд в Бургас.

Симеонов нахлул по тъмно в сградата, след като с отвертка успял да отвори един от прозорците. Веднъж вътре, той започнал да тършува навсякъде в търсене на пари, но такива не успял да открие.

В последния момент и изглежда в отчаянието си, той отворил на случаен принцип едно от чекмеджетата на кметския наместник Георги Чавдаров, а вътре... открил секретния ключ за касата.

Той бил небрежно подхвърлен между тетрадки и разходни бордера, но веднага бил забелязан от Илия, който има богато криминално минало.

Въоръжен с ключа 54-годишният мъж, който е родом от Ахтопол, директно се насочил към касата, която вече била лесна плячка за него. Разбивайки я, той не успял да направи „удара на живота си“, но пък все пак открил това, за което бил нахлул с взлом в сградата – цели 373 лв., които Илия чинно прибрал и излязъл навън през разбития от него прозорец.

54-годишният Симеонов е криминално проявен, а случайната кражба от кметството в с. Резово е извършена в условията на опасен рецидив. Той е родом от Ахтопол и там е познат сред местните като „майстора“. Само няколко дни по-късно той е задържан, разпитан и признал вината си пред полицаи. Сега ще чака присъдата си в ареста.