Участниците в престъпната група бяха задържани в Пловдив вчера при специализирана полицейска операция на служители на ГДБОП и ОДМВР-Пловдив, под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура, съобщиха от пресцентъра на МВР.

При действията по неутрализиране на групата бяха намерени и иззети подготвени за продажба фалшиви документи, компютри, флашпамети, техника и материали за предпечатна подготовка и за изработване на фалшификатите, както и други доказателства за престъпната дейност.

Според първоначалните данни групата е действала на територията на област Пловдив от началото на 2019 г.

Изработвала е и е продавала фалшификати на български граждани.Подробности в БЛИЦ за мащабната операция на ГДБОП в ПловдивЧаст от участниците се занимавали с изработването,  а други изпълнявали ролята на посредници – издирвали купувачи. Получените средства били разпределяни между членовете на групата.

След 24-часовото им задържане, Специализираната прокуратура повдигна обвинения на 6 лица за участие в организирана престъпна група, създадена с цел изработване и разпространение на неистински български лични карти, международни паспорти, шофьорски книжки, дипломи за завършено образование и други официални документи.С постановления на разследващите за всеки от тях е определена мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 10 000 лева.
 

Снимки/Видео: МВР