МВР разпространи ексклузивни снимки и видео от операцията на Дирекция "Вътрешна сигурност" - МВР със съдействието на Софийска районна прокуратура от задържането на двама служители на МВР.

Припомняме, че както БЛИЦ писа заместник-началникът на Трето РПУ в София и шеф на сектор в СДВР бяха арестувани при операция на прокуратурата и отдел "Вътрешна сигурност" на МВР.

На специален брифинг на прокуратурата за арестуваните полицаи в София бяха разяснени обстоятелствата по задържането им и наличната информация към момента. 

"Предприети са незабавни мерки, води се досъдебно производство. Претърсвани са на работните помещения – вещи и документи, намерена е преписка. Извършени са обиски при задържането, иззет е мобилен телефон. Обискирани са личен автомобил и вещи. Налице са доказателства за привличане на обвиняеми по обвинение във вещно укривателство. Началникът на сектора е помагач. Двете лица са задържани до 72 часа, в събота ще бъдат приведени в съда. Разследването продължава. Вероятно е да бъдат установени доказателства за други престъпления по служба.
 
"Дамата, която е депозирала сигнала, е възрастна жена в недобро финансово състояние, която сама се грижи за малко дете. Дамата се е явила в тотото и е заявила, че фишът с печалбата ѝ е бил отнет, това не е  спряло служителя да го депозира от свое име."