Журналистът Борис Анзов предостави на БЛИЦ ексклузивни кадри, заснети от иракския град Башика, който е само на няколко километра от Мосул. Видеото е показвано веднъж в руска телевизия, но до този момент не е излъчвано в България.


Кадрите разкриват няколко тайни тунела, прокопани от терористите на Ислямска държава. Вътре се вижда, че бойците са имали всякакви удобства, дори инсталиран подземен телефон, а хранителните продукти са били доставяни от Турция.
 
Борис Анзов предостави в БЛИЦ и няколко снимки, направени в Башика:„Входът на тунела, прокопан във частна къща. Земята се вижда от лявата страна. Къщите и стените между къщите са прокопани, за да може да се придвижват бойците на Ислямска държава, без да бъдат забелязани. Този тунел също бе снабден с електричество, вентилация, кислородни бутилки и телефона линия. Имаше и много медикаменти лекарства.

Пред БЛИЦ Борис Анзов разказва, че през цялото време е имало опасност да бъдат взривени от изоставени мини.
„Прилоша ми, когато войниците вътре започнаха да секат жиците в тунела, защото можеше да има и мини - капани. Опасноста беше наистина голяма!”

Пътуването на Борис Анзов съвпада с безредиците в бежанския център в Харманли у нас. Когато вижда, че един от миграните е запалил българското знаме, той решава да направи своеобразен патриотичен акт:


 
„Докато в Харманли бежанците палеха българското знаме помолих Кюрдските бойци на Пешмерга  да вдигнат нашето занаме - като противовес на това, което се случи в Харманли. Това доказва, че  истинските бойци са на фронта и се бият против ислямска държава, дори и 60-годишни мъже, докато тези от Харманли са дезертьори и пълни страхливци.