Експерт обясни как да разпознаем фалшивото агнешко
Върху месото за празника тази година се поставя синя или червена маркировка
За да знае потребителят какъв е произходът, върху агнешкото или ярешкото месо тази година се поставя синя или червена маркировка. Ако е от България, печатът е син.
“Проследяваме температурата на съхранение. Потребителят може да види цвета на месото – той трябва да е светлочервен до керемиденокафяв”, казва д-р Мария Ботева. Хранителни продукти с липсваща информация върху етикета са най-честите нарушения в търговската мрежа в Русе, които са засекли до момента инспекторите от Областната дирекция по безопасност на храните. Но и в други градове се забелязват подобни нарушения.
На много етикети липсва информация на български език или етикетировката на български се разминава с тази на производителя от друга държава, обесняват експерти.
Последвайте ни
0 Коментара: