Ecтpaднaтa пeвицa Eлвиpa Гeopгиeвa, кoятo нaвpeмeтo нaпpaви фypop c пeceнтa “Koминoчиcтaчa”, се е видяла в чудо от огромната си луксозна къща, която обитават с мъжа й, пластичният хирург д-р Николай Георгиев. Скоро след като обзавели къщата, разбрали, че поддръжката й не е за подценяване.

“Няколко души ми помагат, понеже дворът е 5 декара, вече съм засадила лично някои неща. Знам как се полива, как се плеви, как се оправят помпи, примерно”, похвали се в ефира на бТВ изпълнителката, чиято съдба претърпя огромна промяна, когато среща любовта в по-зряла възраст.

Звездата на певицата изгрява за първи път през 80-те. Нещо повече, със своите къси поли, прилепнали дънки и широки деколтета е определяна като секссимвол на десетилетието. “Няма връщане назад” е първата песен за Елвира на голяма сцена, която печели наградата на публиката на “Златният Орфей”. За една вечер певицата става звезда и веднага получава покана за турне с Георги Христов и Георги Парцалев.

Успехът й не е случаен. Елвира е родена в Смолян, но е израснала в Казанлък, където дядо й основава фабриката за струнни инструменти “Кремона”. Баща й също е лютиер, затова не е изненадващо, че 5-годишна започва да свири на цигулка

След като завършва Музикалното училище в Стара Загора, започва да пее с оркестър в Казанлък. Чува по радиото обява, че Ансамбълът на армията “Сребърни звезди” си търси вокалистка, и се явява на конкурса.

Омъжва се за композитора Владимир Наумов, ръководител на групата. Именно той написва повечето от песните й.

Но с идването на демокрацията й се налага да направи рязък завой в музиката и така пуска алтернативата на най-известната си песен за коминочистача - попфолк парчето “Борчо, борчо”.

Сега се чувствам добре, но в миналото бях изгубила себе си. Не се харесвах, дори и в разгара на кариерата си. 

Когато слязох от сцената, изпаднах в депресия 

Тогава се запознахме с Николай, разказва тя за първата си среща с настоящия й съпруг пластичният хирург д-р Георгиев. 

Бях на 40 години и си мислех, че вече съм много възрастна. Сравнявах се с хубавите млади момичета от попфолка, които са много трудолюбиви, а повечето от тях са и можещи. 

Така попаднах в клиниката за пластични корекции 

Сега виждам, че колкото повече се харесвам, толкова повече и хората ме харесват.

С Влади Наумов бяхме невероятен тандем. Той е автор както на музиката, така и на всичките аранжименти на песните ми. Пътят ни не беше лесен. Аз бях едно момиче от провинцията, което той хареса като певица и след това - като душа.

И той направи така, че аз станах една от десетте най-известни певици за онова време. Ние двамата много се развивахме така, в духовно отношение, и аз го възприемам като мой учител. Всъщност от 6-7 години не бяхме заедно като мъж и жена, споделя тя в своя изповед за БЛИЦ.

Много го обичах, той беше всичко за мен, но душата ми искаше да преживее нещо ново. 

Отидох при Ники като пациент и се влюбих

Първото, което направила Елвира, било да каже на съпруга си. “Не исках да крия или да го лъжа. След 17 години брак и аз не знам как се случват тези неща, явно е съдба!

Реакцията му беше и за мене учудваща. Влади направо ме шокира с думите: “Няма нищо лошо човек да бъде влюбен, нали, любовта е нещо много хубаво, щастлива си, няма да прекъсваш това чувство! Ако го спреш, нищо няма да постигнеш, просто трябва да го преживееш!” 

И ние с Ники започнахме съвсем нормално да се срещаме. 

Осем години тримата криехме ситуацията 

Ходех по участия с Влади, понякога Ники идваше с нас и никой не можеше да разбере какво става. Дори самата дума “развод” ме хвърляше в някаква паника, звучеше като раздяла. А аз не можех да допусна, че мога да се разделя с един толкова скъп за мен човек, но и това дойде. 

Една година след като се разведохме, сключихме брак с Ники. Без някакви големи сватби, просто подписахме в много тесен кръг, с двама свидетели, не мога да ги нарека кумове. Но единият беше Влади.”

По това време тръгват клюки, а злите езици мълвят, че певицата се омъжила за Николай зapaди бoгaтcтвoтo мy. 

“Toгaвa изoбщo нe бяx бoгaт... B нaчaлoтo бяx пpитecнeн и диcтaнциpaн. He мoжeш дa cи пoзвoлиш дa cкъcявaш диcтaнциятa c пaциeнт. Tpябвaшe ми дocтa вpeмe, зa дa ce yбeдя, чe нeщaтa ca cepиoзни”, връща се в спомените caмият Гeopгиeв и по повод слуховете, че се закача с пациентки, добавя: “Eтo кaк cтoят нeщaтa. Oтивaм нa paбoтa в ceдeм и пoлoвинa. Oпepaции, oпepaции, oпepaции... Xaпвaм нaдвe-нaтpи и към 18:30 ч. cъм нaпълнo изцeдeн.”

Всъщност клиниката за пластична хирургия е общ бизнес за семейството, а екссъпругът на Елвира Влади Наумов също работи там като управител.

Елвира Георгиева днес споделя: “Имаше много години, в които сцената ми липсваше. Сега рядко нещо трепва в сърцето ми, обикновено когато чуя песен, която ми въздейства. Но не ми липсва вече, защото съм намерила друго нещо, което ме прави по-пълна и завършена”. 

Тя се е отдала на духовно усъвършенстване

Смятам, че всеки човек, всяка душа се стреми към това, но, за съжаление, ние заглушаваме гласа на душата. Трябваше да спра, дори да изпадна в депресия, за да разбера какво се случва с мен, защо се чувствам непълна, откъде е идвала тази празнота. И проумях, че тази тъга идва от неразбирането на себе си. Сега, години по-късно, разбирам, че дори наивното в мен е истинското, другото - онова покритие, което съм си създавала, е било плява и не ми е носило пълно удовлетворение. И лека-полека започнах да се движа в обратна посока - отвън навътре. Балансът е точно това, когато се случи нещо, ти да си в хармония.

Подготви Поли БОЯНОВА

Снимка Боби ЙОСИФОВ