Двуетажна къща и помещение, затворено от високи бетонни стени, са били претърсвани повече от два дни, след като стана ясно, че експолицаят Ганчо Пенчев е разполагал и стопанисвал ултрамодерна система за отглеждане и сушене на канабис.

Според "Флагман" сътрудници са му действащ граничен полицай от Бургас, с малко име Иван. Именно той е задържан от „Вътрешна сигурност” в МВР, докато полива насажденията в двора зад високите стени. 

В развитието на бизнеса е участвал и трети човек - експолицай, който е бил криминалист и отговорник по противозаконното отнемане на МПС в РУ-АЙтос. Малкото му име е Николай. Той е напуснал системата на МВР през 2001 г. 


Това е къщата на Ганчо Пенчев, срещу нея е бил имотът, където била плантацията

Соченият на този етап за ръководител на наркоплантацията Ганчо Пенчев е освободен през 1998 година от РУ-Айтос. Дотогава той е работел като оперативен полицай по линия на криминалната престъпност. 

Както БЛИЦ писа плантацията на Пенчев се намира в началото на Айтос. Срещу голямата му къща с двор, е автоморгата, зад чиито стени в събота вечер служители на ОД на МВР в Бургас и „Вътрешна сигурност” в МВР се натъкнаха на солидно количество марихуана и разсад. 

Предполага се, че в границите на дома му е била  инсталацията за производство на алкохол, която бе открита от униформените. 

Очаква се днес да се гледа мярката за неотклонение на ексченгето Пенчев, досъдебното произвоство се води от прокурор Павел Манукян.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!