Известният в Сандански и Петричко хотелиер Красимир Хиджев е зад решетките, арестуван след продължила с часове съвместна операция на полицейските дирекции в Пловдив и Благоевград, съобщава Struma.com.

Както БЛИЦ писа операцията приключи късно вчера вечер, а започна след като задържан с 1 кг. хероин, пловдивски пласьор съобщил, че купил хероина от Хиджев.

Потайности! Стая в хотел на известен бизнесмен в Пиринско води до таен лабиринт и невиждана у нас крими тайна СНИМКИ

Незабавно стартира акцията по доказване на твърденията на пловдивчанина и около 17 часа криминалистите щурмуваха имотите на бизнесмена. Обиските започнаха в хотела му на ГКПП Кулата, където в една от стаите е намерен хероин- няколко дози. В последствие обаче ченгетата попадат на истинска находка.

Зад гардероб с двойно дъно и дупка в стената, се криел "ключът" към модерна лаборатория, базирана под земята. До нарколабораторията се стигало почти през лабиринт от дупки, които водят към подземията на хотела на Хиджеви. Намерената нарколаборатория била снабдена с най-модерните лампи и уреди за производството на сух канабис.

Намерен е над 1 килограм сух канабис, приготвен за продажба. В дома му в санданското село Лешница е открит 1 килограм хероин, везна и приспособления за разфасоване и пакетиране на наркотика. Казват, че от години Хиджев е в полезрението на полицията, но не е залавян досега, въпреки многократно подаваните жалби от дилър от село Тополница.

Полицаи завардиха село в Пиринско, тарашат хотела на прочут бизнесмен

Мъжът от Тополница знаел, че Хиджев се занимава с наркотици, казвал го е, но никой не му вярвал, тъй като полицейските проверки в хотела му на ГКПП Кулата не откривали нищо. Явно е имал добри пазачи и информатори. Днес, обаче, Хиджев е изненадан.

Количеството на наркотиците е голямо. Намерена е и нарколаборатория, така че бизнесменът Хиджев падна сериозно в капан. Хиджев е задържан за 24 часа, след което се очаква прокурорско постановление за 72 и дело в съда. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук