Като коледна елха е светнала от белязаните пари данъчната служителка, която вчера беше арестувана за подкуп в Пловдив, съобщава „Марица“. 60-годишната Ренета Иванова е била задържана в бензиностанцията в близост до Първо районно в момент на получаване на част от рушвета.

Днес от полицията и прокуратурата разкриха, че дамата е изнудвала фирма за употребявани дрехи, като искала от собственика подкуп от 4 бона, за да му покрие установени нарушения с фактури и да не му назначава данъчна ревизия. Човекът се съгласил, но се договорил да плати половината от сумата. След това подал сигнал в полицията.

Горещи подробности за зрелищната акция в НАП-Пловдив!

Служителите на реда белязали банкнотите за подкупа. След това проследили ситуацията и закопчали данъчната в момента, в който получила парите на уговорената среща в бензиностанцията.

По-късно при проверката със специална лампа, ръцете й „светнали“ в жълто, което категорично доказало, че тя е държала банкнотите от рушвета.

Ренета Иванова работи като началник-отдел "Обработка на плащанията и задълженията" в ТД на НАП на ул. "Скопие" 106 в Пловдив. Пред разследващите тя се оправдала, че имала здравословни проблеми с членове на семейството си. Заради недостига на средства за лечение взимала заеми от познати и теглила бърз кредит, който не можела да обслужва, и затова си поискала пари от бизнесмена.  

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!