Очакваният сблъсък между протестиращи и полиция тази нощ така и не се състоя. 

До последния момент различни протестиращи в онлайн излъчвания предупреждаваха, че това ще стане и така нагнетяваха напрежението. 

Около три часа сутринта в района на "Орлов мост" се разнесоха викове: "Идвааат!"

Събралите се хора край палатковия лагер, блокирал района очакваха цяла вечер появата на полицията, която да разтури блокадата, както и предната сутрин.

В крайна сметка към този момент около три часа след полунощ ситуацията около "Орлов мост" остана спокойна. 

Получили сигнали, към тях се присъединиха други протестиращи, окупирали района около Министерски съвет. 

Има поставени барикади от дървени палета и пейки, както и контейнери за боклук. 

Във включванията си по интернет те дават противоречива информация за броя на полицаите. Някои твърдят, че са 200 души, други казват, че са около 100. 

Междувременно тази вечер се появи напрежение и край Ректората. 

Там се появи Велислав Минеков от "Отровното трио", който застана пред полицаите и опита да ги предизвика, но не му се получи. На място освен демонстрантите там има и около 50 полицаи.

Около 4 часа различни протестиращи споделиха в интернет, че униформени, групирани в района на храм "Александър Невски" са се прегрупирали и са се изтеглили към района на "Орлов мост".

Междувременно се появиха призиви който гледа техните излъчвания, да дойде на място и да се включи в протеста. 

Прави впечатление, че няма място дори и за линейки, които биха могли да преминат през блокадата, това коментираха и няколко протестиращи в стриймовете си, излъчвани във Фейсбук.

Около 4:20 часа появата на полицейски микробус разбуни духовете и повечето протестиращи решиха, че атаката вече е в ход. След като видяха обаче, че в него има само двама полицаи, разбраха, че това просто е дневната смяна, която охранява протеста.

В 4:30 стана ясно, че около катедралата "Александър Невски", стадион "Васил Левски" и около Румънското посолство вече няма полицаи, което засили увереността, че тази сутрин сблъсъци няма да има.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ