Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов са под карантина заради командира на ВВС генерал майор Димитър Петров, пише "Труд".

Каракачанов и Ефтимов очакват в изолация резултати от PCR тестове. Причината е, че тест за COVID-19 на командира на ВВС е положителен. Изследването е направено в неделя, когато ген. Петров получил симптоми на болестта - висока температура, загуба на обоняние и отпадналост.


Това била причина и той да не се появи на празника на парашутиста в неделя. Резултатът от теста му е излязъл в понеделник.

Министър Каракачанов няма никакви симптоми, температурата му е 36.5 градуса и очаква до края на днешния ден резултати от PCR теста си.

Заразяването на ген. Петров е и причината да бъде съкратена визитата на президента Румен Радев в Естония. БЛИЦ припомня, че по-рано днес стана ясно, че именно това е причината преждевременния край на посещението на държавния ни глава в Естония. 

Преди минути пък президентът на страната Керсти Калюлайд потвърди информацията, като поясни, че тази сутрин се е чула с българския си колега и призна какво решение са взели заедно. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!