Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 39-годишната Е.А. и С.С, на 21 г., за това, че на 27 декември 2018 г., в Пловдив умишлено са умъртвили П.С., на 63 г., като убийството е извършено с особена жестокост.

Обвиняемите Е.А. и С.С. са майка и син. Те не живеели заедно, защото няколко месеца след като синът й се родил, майката заминала за чужбина.  През това време за С.С. се грижел баща му в пловдивско село.  През 2014 г. обвиняемата Е.А. се завърнала в гр. Пловдив и се запознала с пострадалия П.С.

Ексклузивно и първо в БЛИЦ! Брутално убийство на мъж в Пловдив

Двамата живеели в различни квартири, като отношенията им били противоречиви и съпътствани със скандали. По-късно обвиняемият С.С. се преместил да живее при майка си.  Двамата често гостували в квартирата на П.С. в централната част на гр. Пловдив.

На 27 декември 2018 г. тримата от сутринта започнали да празнуват Стефановден, като пиели бира. По-късно в квартирата се отбил бащата на С.С., който извикал  сина си навън, дал му подарък – дрехи, алкохол и храна, след което си тръгнал.

Тримата продължили да пият алкохол, като от бира преминали на домашна ракия. Те изпили по близо един литър ракия, когато П.С. и Е.А.започнали да се карат по повод присъствието на обвиняемия С.С. в жилището. Към 22,30 ч. скандалът ескалирал, стигнало се до събаряне на чаши и чинии по пода.

Само в БЛИЦ: Разбра се как е станало убийството в Пловдив и кой е загиналият 

Обвиняемата Е.А. взела счупена стъклена чаша от вино и с острата част започнала да нанася удари по шията на пострадалия, който седял на фотьойл. Обвиняемият С.С. притискал с ръце тялото на П.С. към стола, за да не може да окаже съпротива. През това време Е.А. взела кухненски нож, с дължина на острието 12,7 см., и нанесла множество удари в предната част на шията на П.С.

В резултат на ударите пострадалият починал от остра кръвозагуба, според съдебномедицинската експертиза. След подаден сигнал на тел. 112, двамата обвиняеми са били отведени в полицията и задържани. Там им е направен тест за алкохол с техническо средство, като дрегерът отчел за обвиняемия С.С. - 2,4 на хиляда алкохол в издишания въздух и 1,8  на хиляда– за обвиняемата Е.А.

Към настоящия момент обвиняемият С.С. се намира в затвора в гр. Пловдив, а обвиняемата Е.А. в затвора в гр. Сливен.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което са обвинени, е „лишаване от свобода“ от 15 г до 20 г., доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.       

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ