Кирил Рашков в момента е настанен в една от трите кардиологични клиники на университетската болница „Свети Георги” в Пловдив, казаха от там.

Конвой от три джипа, марка Порше Кайен, е докарал Кирил Рашков, по-известен като цар Киро, в университетската болница "Св. Георги", съобщава "Марица". Това е станало, след като известният ромски барон се хванал за сърцето и почти припаднал.

Медиците са реагирали спешно и веднага го настанили в клиниката по инвазивна кардиология. Предполага се, че Рашков е получил четвърти инфаркт. 


По-късно стана ясно, че тази сутрин Кирил Рашков се е почувствал много зле и съпругата му е извикала "Бърза помощ", силно притеснена за неговото здраве заради дългогодишните му сърдечни проблеми, съобщи адвокатката на фамилията Росица Драгинова, цитирана от "Марица".

Пристигнала е линейка, която го е транспортирала до университетската болница "Св. Георги" в Пловдив. Там лекарите са го настанили в отделението по инвазивна кардиология, където назначили спешни изследвания.

Прегледите са показали, че Кирил Рашков не е получил инфаркт, въпреки появилите се информации. В момента състоянието му е стабилизирано. Назначени са редица изследвания, които ще бъдат направени в следващите дни.

В края на октомври миналата година Рашков отново беше настанен в УМБАЛ „Свети Георги”, където го прехвърлиха от София. Тогава бе съобщено, че той има проблеми с бъбреците и дългогодишно заболяване на сърцето. Преди две години той бе опериран в Париж.

През октомври 2013 г. Кирил Рашков бе освободен предсрочно от пловдивския затвор, където изтърпя присъда за закана за убийство. Само 9 месеца по-късно той бе задържан при зрелищна акция в центъра на Пловдив до хотела му, а при обиск в джипа му бяха открити 500 грама живак, пренесен от Турция. 

Три години по-късно - през ноември 2016 г. Специализираният наказателен съд го осъди на 2 г. затвор и 10 000 лева глоба по това дело.
По негова молба ръководството на УМБАЛ "Св. Георги" отказва да информира медиите за здравословното му състояние в момента.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!