Ето какво закусват децата по света
Тук са подбрани няколко любопитни и традиционни здравословни идеи за закуски от целия свят, които ще ви удивят. Ако сте по-експериментаторски настроени през уикендите, когато имате повече време, можете да превърнете закуската в истински повод за пътешествия. Това ще ви позволи виртуално да бъдете една седмица във Франция, а следващата в Италия.
В Япония децата често закусват ориз, който е доста далеч от нашето мляко с ориз. Те го комбинират с пюре от ферментирала соя, което наричат „нато“.
Кашата безспорно е един от най-разпространените продукти, подходящи за закуска. В Китай обаче имат своя версия, която се нарича конгий (оризова каша). Тя често се комбинира с тофу и някакъв вид месо ...
В Израел често залагат на Шакшука, местен деликатес, който се прави от яйца, доматен сос и лук.
В Италия залагат на роднината на френския кроасан, който се нарича корнето. Той е по-плътен като текстура и обикновено е по-сладък.
Във Финландия залагат на каша от овесени ядки за закуска, често комбинирана с боровинки.
Турската закуска включва хляб, яйца, маслини, сирена, мед и конфитюри.
Навсякъде по света, разбира се, залагат на любимите ни зърнени закуски, в комбинация с мляко и плод, които са много лесни за приготвяне и чудесни на вкус.
Източник: woman.hotnews.bg
Последвайте ни
0 Коментара: