Секретарят на президента по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов вече е в столичното Девето РПУ. Той бе конвоиран до полицейското управление от Пловдив, където по-рано бе задържан във връзка с разследването за търговия с влияние.

Бившият вътрешен министър в служебния кабинет на президента Радев бе вкаран в сградата на районното управление с белезници. За да не бъде сниман така от медиите, Узунов ги скри с връхна дреха, предаде dir.bg.

От прокуратурата уточниха, че се извършват претърсвания и изземвания на два адреса в София и  Пловдив. В София се претърсва кабинета на Пламен Узунов. Изземват се документи и книжа, относими към предмета на доказване по делото, както и компютърни конфигурации.

Разследването се води за престъпен сговор за извършване на длъжностни престъпления и търговия с влияние. По това дело е задържан за 24 часа и бизнесменът Пламен Бобоков.

В Трето РПУ пък е задържан съветникът на държавния глава по сигурност и отбрана Илия Милушев. Той е в ареста във връзка с разследване за разгласяване на държавна тайна, съобщиха от Военно-окръжната прокуратура.

Освен него е задържан и бивш служител на Държавна агенция "Разузнаване". Две други лица са под домашен арест, след като са им повдигнати обвинения.