Ето кои подправки са вредни и за кого
Балансът е навсякъде, особено в солта и пипера
Кориандърът е категорично забранен на хора със сърдечни заболявания, инфаркт и инсулт, хипертоници и болни от тромбофлебит.
Червен и черен пипер, джинджифил не трябва да употребяват хора със сзаболявания на стомашно-чревния тракт, но само при обострянето на тези заболявания.
В големи количества дафинов лист може да бъде опасен за хора с бъбречни заболявания, на черния дроб, сърцето и бременните.
Голямо количество индийско орехче може да предизвика главоболие, замайване, гадене и загуба на съзнание.
Куркумата е по-добре да се изключи от диетата на пациентите с холелитиаза.
Анасон, канела и риган е опасно да се консумират по време на бременност.
Последвайте ни
0 Коментара: