Ароматните подправки придават вкус на всяко ястие ви повечето случаи са полезни за здравето. Но има такива, които при определени условия са вредни, пише Elle. По принцип вредата от подправките се свързва с тяхната прекомерна употреба. Това се отнася особено за хората, които страдат от хронични заболявания.
Например, страдащите от хипертония или хипотония не трябва да злоупотребяват със солта и с пикантните подправки.

Кориандърът е категорично забранен на хора със сърдечни заболявания, инфаркт и инсулт, хипертоници и болни от тромбофлебит.

Червен и черен пипер, джинджифил не трябва да употребяват хора със сзаболявания на стомашно-чревния тракт, но само при обострянето на тези заболявания.

В големи количества дафинов лист може да бъде опасен за хора с бъбречни заболявания, на черния дроб, сърцето и бременните.

Голямо количество индийско орехче може да предизвика главоболие, замайване, гадене и загуба на съзнание.

Куркумата е по-добре да се изключи от диетата на пациентите с холелитиаза.

Анасон, канела и риган е опасно да се консумират по време на бременност.