Колегите ми в Банско казаха "Господин Рагин, тази зима я чакаме 20 години!" Минус 9 градуса, сняг половин метър, обработени писти. Когато медиите съобщавате обстановката в страната кажете, че при нас е истинският зимен рай!"
Това каза Благой Рагин, председател на Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите пред Bulgaria ON AIR.
 

"Този сняг ще доведе добра реколта. Навремето хората са предричали каква ще бъде годината според Ивановден и Йордановден", продължи Рагин.

Той и Румен Драганов, директор на Института за оценка и анализи в туризма и Пламен Иванов от Posoka.com коментираха какво се случва на туристическия пазар в настоящата зимна обстановка.

"Туризмът е една много добре смазана машина. Неведнъж сме доказали, че в състояние на кризи, ние продължаваме да работим много интензивно. Туристите идват у нас, защото търсят сняг", подчерта Драганов.

"Сега са най-големите отстъпки за Великден, ранни записвания за морските курорти. Сегашната зимна обстановка е по-скоро време за премисляне и плануване къде да се пътува", коментира Пламен Иванов. - "Все пак има отлив, да - около 15-20%. Нашите клиенти предпочитат да не пътуват сега".