Липсва точен, истински анализ на процесите на приватизацията. Започвам да си задавам въпроса защо тези, които пряко се занимаваха с приватизацията, не седнат да свършат тази работа и да кажат: „Това заварихме, това продадохме, това са приходите, сега тези работят, тези не работят”. Това коментира пред Канал 3 бившият министър от правителството на Иван Костов Евгений Бакърджиев.
„Да се види каквото остана за България - атомната централа, оборудването на втората ни атомна централа, други инфраструктурни проекти. Трябва да се разбере кое колко е струвало, какво е продадено, какво е купено и в масовата, и в касовата приватизация”, добави той.
 

„Фабриката за илюзии” е отворена отдавна. Връщам се в началото на 90-те години, когато имаше една Сийка, която обещаваше по 1000 долара на калпак. Тогава възприемахме тези образи като карикатури. Сега тези, които обещават подобни неща, получават по-голямо доверие, отколкото тези, които правят вярна мярка и точна прогноза. Партиите не прилагат собствената си политика. 28 години по-късно румънците отново са на площадите. Ако в България популизмът продължи така, ще дойде време след месеци или година-две, когато разочарованите ще се надигнат отново. Този път дано не се стигне до следващ 10 януари”, коментира бившият вицепремиер в кабинета на ОДС.