Пловдивският адвокат Владимир Елдъров и неговите съучастници получиха окончателни присъди от ВКС, предаде Plovdiv24.bg. Делото е било образувано по жалба на адвоката и неговите съучастници таксиметровият бос Радослав Керанов, Милко Доевски, Мартин Поптолев, Светлин Спасов, Петьо Пенев и Валери Бодуров.

Нов удар за известен пловдивски адвокат: След тежка присъда се сдоби с нови обвинения за измами

Всичките бяха обвинени за извършването на палежи на автомобили и сгради, повреждане на автомобил, приготовление за убийство, кражба и грабеж. Касационното производство бе второ поред. Върховният касационен съд потвърди присъдите, наложени от Апелативен съд- София, където бе гледано делото заради няколко отвода на съдебни състави.

Така наказанието на Владимир Елдъров е леко редуцирано към по-малко и е 5 години и 6 месеца “лишаване от свобода". Присъдите на Радослав Керанов, Светлин Спасов и Мартин Попов също са намалени с по една година и остават по 5 години “лишаване от свобода". Милко Доевски е осъден на 4 години затвор. Присъдата на Петьо Пенев е 3 години условно с 5 години изпитателен срок.

Зловещи подробности на делото срещу сина на топ адвокат в Пловдив! Преди да поръча да убият негов колега, му пратил знак - мъртва кокошка


Валери Бодуров бе признат за невиновен по повдигнатото му обвинение още на предишните инстанции, а с решение на Апелативен съд – Пловдив присъдата бе потвърдена.

Адвокат Елдъров беше задържан в края на януари 2015 г. и в хода на продължилото над 7 години дело беше освободен, но след произнасянето на върховните съдии той ще лежи остатъка от присъдата си в затвора.

Владимир Елдъров е син на адвокат Даниела Елдърова и адвокат Красимир Елдъров.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук