На 28 януари в София ще се пътува с градския транспорт със специален „зелен билет” за 1 лв.. Той е валиден за целия ден за всички линии. Това съобщиха от Столична община и отделно кметът на София Йорданка Фандъкова публикува в личния си профил във фейсбук подробности за мярката.

"Днес, 28 януари пускаме „Зелен билет” на цена 1 лв. за целия ден и за всички линии. Мярката е заради реализираните в предходните дни превишения на нивата на фини прахови частици и измерени високи стойности в първите часове на деня. 
За да намалим замърсяването, пътувайте с градския транспорт и със “зелен билет” днес.
Особено внимание обръщаме на собствениците на автомобили с екологичен клас под ЕВРО5, да ограничат придвижването с тях. В случай, че използвате личния си автомобил, Ви молим да не оставяте двигателя включен при престой по-дълъг от 3 минути.
Призоваваме домакинствата, които се отопляват на дърва и въглища, при възможност да използват електрически уреди за отопление или друго екологично отопление.
Столичен инспекторат продължава извършването на проверки за нерегламентирано събиране и горене на отпадъчни материали в града. 
Съветите на лекарите са гражданите с респираторни заболявания, както и малките деца, и възрастните хора, да избягват продължителен престой на открито. При ходене пеша изберете маршрут, който не е покрай големите градски булеварди.", написа тя.