При съвместна акция на ГДБОП и специализираната прокуратура разбиха престъпна група от 9 души, която е била за склоняване на жени към проситуция. Тази група е функционирала около година. Както БЛИЦ първо писа ръководителят на групата е кметът на село Тъжа Цвятко Балабуров, община Павел баня, област Стара Загора.

В Специализирания наказателен съд вече е внесено искане от страна на Специализираната прокуратура, за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Цвятко Балабуров – ръководител и  Стефан Стефанов, Милена Георгиева, Анита Георгиева, Димо Кроснаров, Валентин Майоров и Валери Филипов – участници в организирана престъпна група, създадена с цел склоняване към проституция. Делото ще се разгледа в 16:00 часа от XVI-ти състав на Специализирания наказателен съд.  

Миналата седмица в петък паралелно са атакувани няколко адреса в столицата, сред които е и култовият бар „10“ на бул. „Мадрид“. От години не е тайна за никого, че заведението е „гара разпределителна“, където клиентите поръчват платени момичета и ползват техните секс услуги в няколко помещения в близост до бара. Спецченгета са атакували няколко адреса, сред които бар „10“, намиращ се на бул. „Мадрид“ №10, две къщи на булевардите „Мадрид“ №4 и „Евлоги Георгиев“ №68, както и апартамент на ул. „Мърфи“.

Според наши вътрешни хора всички помещения са собственост на шефа на групата, когото редовите жрици знаят по малко име – Цецо. Въпросният се казва Цвятко Балабуров и беше задържан заедно с още петима мъже преди около 5 години, пак по линия на противодействие срещу трафика на жени. 

Днес обаче по нищо не личи, че миналата седмица е имало екшън на мястото. Репортер на БЛИЦ отиде на място да провери има ли поне полицейска лента. заведението е затворено.


 

 

 Припомняме, че още в деня на акцията БЛИЦ показа ексклузивна снимка от събитията на бул. "Мадрид".